Mikä kumma Jyväskylän ”kolmen äijän koplaa” oikein vaivaa? Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Utriainen, vastuualuejohtaja Jarmo J. Koski ja sairaanhoitopiirin johtaja Jouko Isolauri ovat taas kerran huonontamassa kaupunkilaisten terveyspalveluja (KSML 9.2.2011).
Herrojen aivoitusten mukaan useat eri puolilla kaupunkia sijaitsevat terveysasemat lopetettaisiin ja siirrettäisiin Kyllönmäelle. Lahtilistalla ovat keskustan, Huhtasuon ja Kuokkalan terveysasemat ja taas kerran Säynätsalo, josta pitäisi noiden kolmen viisaan miehen mukaan suuntautua Muurameen kunhan Muuramen terveyskeskusta ensin laajennetaan. Mikähän säästö se tässä syntyy? Tilapalvelu
varmaan vastaa!?

Meillä on Säynätsalossa erinomaisen hyvin toimiva terveysasema. Lääkärit ovat pysyneet täällä jo vuosia ja tuntevat potilaansa. Samoissa tiloissa toimivat myös neuvola, hammashoitola ja fysioterapia sekä pari kertaa viikossa näytteenotto. Kenelläkään ei ole matkaa terveyskeskukseen muutamaan kilometriä enempää. Se on siis erittäin hyvin toimiva lähipalvelu.
Työpaikkansa työterveyshuoltoa lähipalveluna käyttävien on näköjään vaikea ymmärtää, että terveysasemien asiakkaat ovat useimmiten huonokuntoisia vanhuksia tai lapsiperheitä, joiden kulkeminen busseissa, jos niillä sattuu edes olemaan sopivia reittejä, on hankalaa. Sama koskee työttömiä, joiden terveydestä pyhäpuheissa on oltu huolestuneita.
Keskittämällä terveydenhuoltoa nyt suunnitellulla tavalla Jyväskylä kasvattaa asukkaidensa terveyseroja ja harrastaa passiivista ihmisten pudottamista turvaverkoista oman onnensa nojaan.