Muutimme Säynätsaloon, Muuratsaloon ystävämme Olavi Norosen piirtämään taloon 1983. Olimme asuneet vuoden Ruotsissa, Tukholman Söderissä ja palattuamme aloimme etsiä tonttia, jota Jyväskylästä ei löytynyt. Tarvitsimme kotiimme kunnolliset työtilat molemmille ja tarpeeksi hyllytilaa kirjoillemme. Parempaa paikkaa ei olisi voinut löytää. Kotiuduimme tänne Piin Allin ja Ukin sekä Hokkasen Vienon lempeällä opastuksella nopeasti eikä koskaan ole tullut mieleenkään muuttaa pois, ei nytkään, vaikka asun täällä yksin. Olen kotona.

Parasta Säynätsalossa on pieni kiinteä yhteisö, joka osaa pitää yhtä. Hyvä esimerkki tästä on taistelu lähipalvelujen ennen kaikkea terveysaseman puolesta. Osaamme myös juhlia. Säynätsalo-päivät ja etenkin Rillunniemen iltamat ovat siitä oiva osoitus. Kaiken tämän teemme mitä upeimmissa maisemissa. Vaikka upea luonto jo tuntuu kovin kuluneelta, niin se on kuitenkin kaikenlaisessa jaksamisessa erittäin tärkeä. Upotin suruani kirjaimellisesti viime kesänä läheisen uimarannan aaltoihin ja kasvimaan multaan.

Haluan pitää Säynätsalossa lähipalvelut, joista tärkeimmät ovat terveysasema ja apteekki, kirjasto, koulut ja päiväkodit ja kesäisin taiteilijoiden UPM. Kauppoja saisi olla enemmän, mutta minkäs teet! Toivottavasti keskustan kehittämissuunnitelma elävöittää ja parantaa sitä.Säynätsaloa vaivaavat työttömyys ja nuorten osattomuus siinä missä muitakin kaupungin osia eikä niihin ole erillisratkaisuja. Minusta työttömyyden kimppuun pitäisi käydä tarmokkaammin. Nuorille olisi tarjottava joko jatkokoulutuspaikka tai työtä, heitä ei pitäisi päästää putoamaan toimettomuuteen. Arjessa pitäisi täällä Säykissä olla sisältöä niin vanhoille, nuorille kuin lapsillekin.

Hiihdän ja uin ja tietenkin luen paljon. Pidän ihan tavallisesta murtomaahiihdosta ja Muuratsalon ympäri menee loistava latu – kiitos siitä. Kävimme uimassa yli 15 vuotta säännöllisesti joka lauantai Peurungassa, joka valitettavasti sulki ovensa yli puoleksi vuodeksi. Toinen vakiuintipäivä oli ja on tiistai (miesten vastasauna, puolisolleni tärkeä) AaltoAlvarissa. Pidän siitä kiinni aina kun voin.

Luen runsaasti kaikenlaista, lehtiä ja kirjoja jo nykyisen työnikin (Jyväskylän kirjamessujen ohjelmapäällikkö) takia. Olemme olleet perustamassa kustannusyhtiö Atenaa, mieheni oli sen hallituksen ensimmäinen pitkäaikainen puheenjohtaja ja minä olen nyt sen hallituksessa. Luen Atenalle ja muillekin kustantajille käsikirjoituksia ja muualla etenkin Saksassa ja Ruotsissa julkaistuja kirjoja ja teen niistä lausuntoja ja suosituksia. Ja ranskan tunneilla pitää ehdottomasti käydä.

Lähiviikkoina käyn erilaisissa vaalipaneeleissa ja tapahtumissa. Esimerkiksi me säykkiläiset naisehdokkaat, Susanna Huovinen ja minä järjestämme yhteisen vaalijuhlan Jyväskylässä 20.3. Nikolain salissa. Eilan kattauksia on vielä jäljellä  9.4  Vakorinteellä ja 27.3. Salorinteellä Muuratsalossa Kaarin Oikarin johdolla keitämme sienisoppaa ja vietämme iltapäiväiltamat.  Tervetuloa mukaan vaalihumuun!