Tiedote
14.11.2013
Vapaa julkaistavaksi

Kansanedustaja Tiainen iloitsee elvytyksen kohdentamisesta Keski-Suomen liikennehankkeisiin

Eduskunnan hyväksymässä lisätalousarviossa vuodelle 2013 on osoitettu 25 miljoonaa lisää rahaa perusväylänpitoon. Perusväylänpidolla - teiden, ratojen ja siltojen kunnostamisella - edistetään työllisyyttä, elinkeinotoimintaa ja talouskasvua sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Liikenteen ja viestinnän infrastruktuureihin panostaminen on tehokasta ja varmaa elvytyspolitiikkaa.

Liikennevirasto on tänään tiedottanut lisämiljoonien käyttökohteista. 7 miljoonaa osoitetaan ratahankkeisiin ja 18 miljoonaa tiehankkeisiin.

Maanteiden investointihankkeista neljä sijoittuu Keski-Suomeen: kyseessä ovat Pyyppöläntie hanke Muuramessa, Lapinsalmentie Keuruulla, Laajavuorentie Jyväskylässä sekä Himoksen tie- ja liittymäjärjestelyt Jämsässä. Maakunnan väyläpaketti on yhteensä 1,7 miljoonaa.

- Vaikka Keski-Suomeen ei aivan lähivuosina kohdistukaan suuria väylien kehittämisinvestointeja, on hienoa että meidät huomioidaan perusväylänpidossa, Tiainen iloitsee.

Hankkeet on valittu Liikennevirastossa kiireellisyystarkastelun ja toteuttamisvalmiuden perusteella. Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset (ELY) suunnittelevat jatkuvasti väylähankkeita omilla alueillaan. Keski-Suomen ELYn listoilla onkin edelleen runsaasti toteuttamista kaipaavia hankkeita.

Liikenne- ja viestintäministeriö esitti lisätalousarvion perusväylänpitoon alun perin 75 miljoonaa, mikä neuvotteluiden kulussa väheni 25 miljoonaan.

- Perusväylänpidon väheksymisen tulisi päättyä. Siitä vain otetaan ja otetaan milloin mihinkin muuhun. Pitäisi muistaa, että ehjiä teitä, siltoja ja raiteita tarvitaan ehkäisemään ihmishenkien menetystä ja ympäristön vahingoittumista joka ikinen päivä, Tiainen toteaa.

Lisätietoja

Kansanedustaja Eila Tiainen
050 512 0353
[email protected]

Liikenneviraston tiedote
Keski-Suomen ELY-keskuksen hankesuunnitelmat