Jyväskylän Vasemmiston valtuustoryhmän tiedote 28.1.2014

Palvelualoitteen käyttöönottoa on ajettu Jyväskylässä kokoomuksen valtuutetun Jaakko Selinin valtuustoaloitteella syksystä 2012 saakka. Kaupunginvaltuusto käsitteli asiaa maanantaina 27.1.

Palvelualoitteessa yritys tai järjestö saisi haastaa kunnan ja esittää tarjouksen siitä, miten se voisi hoitaa kunnan tarjoaman palvelun laadullisesti paremmin ja edullisemmin kuin kunta. Kunnan tehtävä olisi ollut päättää haasteen hyväksymisestä ja hoitaa kilpailutus.

Vasemmiston valtuustoryhmä on tyytyväinen valtuuston päätökseen palauttaa asia uudelleen valmisteluun ja toivoo sen lopullista hylkäämistä jatkossa. Vasemmiston mielestä kunnan tärkein tehtävä on tuottaa peruspalvelut, ei tarjota yrityksille markkinoita, ja tällä perusteella myös muualla maassa on päädytty palvelualoitteen hylkäämiseen.

Ei ole mitään syytä käynnistää ulkopuolisten ja enemmän tai vähemmän satunnaisten palvelualoitteiden käsittelyä, mikä merkittävästi työllistää kaupungin hallintoa. Kaupungin taloudellinen tilanne on niin vakava, että kaikki panokset on suunnattava tuottavuuden ja talouden parantamiseen ja toisaalta sosiaali- ja terveystoimintojen järkeistämiseen.

- Kaupunki toivottavasti keskittyy olennaisiin asioihin tämänkaltaisen näpertelyn sijaan, toteaa palvelualoitteen hylkäämistä ajanut Vesa Kupari.

Lisätiedot

Eila Tiainen
valtuustoryhmän puheenjohtaja
050 512 0353