Olen osallistunut lukuisiin vaalipaneeleihin ja keskustelutilaisuuksiin. Politiikan ulkopuolelta tulleena olen hämmästynyt perusteellisesti siitä, miten samanlaisia ajatuksia ehdokkailla on kokoomuksesta perussuomalaisiin. Kaikki ovat: työttömien puolella, köyhien puolella, eläkeläisten puolella, perheiden puolella, vanhusten asialla, terveydenhoitoa parantamassa, yrittäjyyttä tukemassa, EU:n vakausrahastoa vastustamassa, hieman koulutuksen puolella, mutta ei juurikaan kulttuurin eikä vallankaan maahanmuuttajien puolella. Taitaa siinä äänestäjä olla hätää kärsimässä, kun yrittää valita!

Pelkkien ehdokaspuheiden perusteella voi valinta mennä pahasti pieleen. Nyt tarvittaisi viitseliäisyyttä. Mietipä omalta osaltasi, mikä on sinun asemasi tässä entistä vauhdikkaammin eriarvoistuvassa yhteiskunnassa. Tuletko palkallasi, eläkkeelläsi tai erilaisilla sosiaalituilla toimeen? Saatko hyvät terveys- ja sosiaalipalvelut? Ja miten äänestit viime vaaleissa? Onko valitsemasi puolue toiminut toiveittesi ja lupaustensa mukaan?

Minun valintani on Vasemmistoliitto. Se ei ole pettänyt lupauksiaan. Nyt sen vaaliohjelma on paras poistamaan eriarvoisuutta ja köyhyyttä. Tehokkain estämään uutta luokkayhteiskunnan syntymistä, jakamaan hyvinvointia ja elämisen edellytyksiä kaikille tässä maassa eläville koulutusta ja kulttuuria, elämän iloja unohtamatta.

Eila Tiainen 140
Keski-Suomi