Tämän tiistain lööppikamaksi oli päätynyt Arto Nybergin sunnuntainen haastatteluohjelma, jossa Nokian Elop lahjoitti juontajalle uusimman Nokian uutuuspuhelimen, jota ei vielä edes ole Suomen markkinoilla. Lehti ei kerro, yllättyikö toimittaja Ylen johdon vaatimuksesta palauttaa kännykkä sen sijaan hän ilmeisen häpeilemättä kertoo saavansa kirjoja vuodessa 500 eurolla, ilmaisia leffalippuja 150-200 euron edestä, syövänsä ilmaisia lounaita 150 eurolla. Ja kun hän saa 400 euron puhelimen, se onkin kielletty. ”Yritän  sanoa tällä sitä, että suhteeni Nokiaan ei olisi muuttunut, sainko vai enkö saanut puhelinta”, perustelee Nyberg jutussa.
 
Ei voi olla totta, että kokenut toimittaja ei tähän päivään mennessä ole ymmärtänyt, että ilmaista lounasta ei ole. Minusta on kerrassaan järkyttävää, että Ylen toimittajat ovat voineet ja voivat työssään menetellä noin.
Olin itse työssä taannoin Ruotsin radiossa, jossa oli ehdoton kielto ottaa vastaan mitään lahjuksia. Jos toimittaja työssään tarvitsi kirjan, halusi nähdä leffan, tarvitsi jonkin tavaran tms., sen maksoi aina toimitus. Ei olisi tullut kuuloonkaan, että olisit toimittajuuteesi vedoten kinunnut esim. ilmaisia ooppera- tai teatterilippuja, pyrkinyt urheilu- tai muihin megatapahtumiin ilmaiseksi.
 
Meillä ei ikävä kyllä tällaisia pelisääntöjä noudateta. Ja ketkäs ne ovatkaan olevinaan vahtimassa yhteiskunnan läpinäkyvyyttä ja korruptoitumattomuutta – toimittajat! Kyllä usko Ylen toimittajien riippumattomuuteen horjuu, Nyberg ei ole ainoa.