Vaikka rahaa on tässä maassa enemmän kuin koskaan aikaisemmin, sitä ei silti näytä riittävän kaikkien hyvinvointiin. Ei voi olla oikein, että 20 000 suomalaista hakee joka viikko ruokansa leipäjonoista ja että meillä kaiken yltäkylläisyyden keskellä on 650 000 köyhää. Joka kymmenes lapsi elää köyhässä perheessä. Heitä on kaikkiaan 120 000. Valtavia lukuja! Eivätkä eläkeläisetkään juhli. Varsinkin yksinelävien naiseläkeläisten arki saattaa olla ankea, eläkeläisen euro kun on vain 60 senttiä.
Ja mitä puolueet vasemmistoliittoa lukuunottamatta esittävät lääkkeeksi? Leikkauksia, joiden haarukka on pienimmillään 2 mrd ja suurimmillaan kokoomuksen esittämä 6 mrd. Siis lisää kurjistamista – köyhiä tulee lisää!
Vasemmistoliitto ainoana vaatii elvyttämistä: lainaraha on halpaa ja korjaus- sekä hyvinvointivelkaa paljon. Työttömyyden hoito maksaa vuodessa miljardin verran. Järkevämpää olisi luoda työpaikkoja nyt julkiselle sektorille ja saada sieltä kasvusysäys.
Kaikista on pidettävä huolta olivatpa ajat kuinka huonot tahansa unohtamatta hyvää kaikille tarjolla olevaa ilmaista koulutusta sekä kulttuuria.