Vasemmiston kansanedustaja Eila Tiainen puolustaa freelance-toimittajien ja -kuvaajien tekijänoikeuksia omiin töihinsä. Pelastakaa Reijo –adressin keskiviikkona vastaanottanut Tiainen muistuttaa, että hyvä journalismi syntyy vain avoimista ja reiluista pelisäännöistä, myös työnantajan taholta.
 
Pelastakaa Reijo -kampanjassa journalistit vastustavat muun muassa Sanoma WSOY:n toimittaja-, kuvaaja-, kuvittaja ja graafikko-freelancereille sanelemia sopimuksia, joissa tekijänoikeuksista luovutaan kertaheitolla. Kampanja on kerännyt nettisivuilleen tapauksia, joissa freelance-toimittajien oikeuksia on rikottu.  Myös Jyväskylän Yliopiston journalistiikan opiskelijat pakotettiin tekemään freelancer-sopimus Keskisuomalaisen-lehden kanssa, osana pakollista työharjoittelua. Myöhemmin opiskelijat irtisanoutuivat näistä sopimuksista.
 
– Tietoa luovasti käsittelevien ja tietoa tuottavien freelancereiden, pätkätyöntekijöiden sekä alalla olevien opiskelijoiden ja harjoittelijoiden oikeuksia poljetaan jatkuvasti, sanoo Tiainen.
 
– Siinä missä internetin ja uusien teknologioiden mahdollisuuksia tulisi käyttää ihmisten vapauksien lisäämiseen, näyttää että monissa tapauksissa on käynyt juuri toisin päin. Tieto, jonka tulisi olla yhteistä, näyttää lipuvan yhä enemmän suurien mediayhtiöiden, harvojen omistukseen. Nykyisillä työmarkkinoilla freelance-toimittajien mahdollisuus neuvotella työsopimuksista on kaventunut. Tällöin pätkässä töitä tekevä kirjoittaja tai valokuvaaja joutuu varmistamaan oman ja mahdollisesti perheensä toimentulon ehdoilla millä hyvänsä, jolloin näyttää siltä, ettei ole varaa sanoa EI.  
 
Pelastakaa Reijo-kampanjan Tiainen näkee kamppailuna saada paremmat työehdot ja oikeudet työntekijälle. Tiainen muistuttaa, että myös lukija-kuvaajien tekijänoikeuksista on huolehdittava yhtä lailla kuin ammattikuvaajien.
 
Liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen, kansanedustaja Eila Tiainen sanoo pyrkivänsä siihen, että hallitusohjelman kirjaukset tekijänoikeuslaista toteutuvat niin, että reilut pelisäännöt turvaavat journalismin parissa työskentelevien aseman ja suojaavat heitä suuryritysten mielivallalta.